Slagerij van meer dan 100 jaar oud

Slagerij - Traiteur De Wachter bestaat al sinds 1909. Graag geven we u een beetje geschiedenis mee van onze slagerij.

In 1909 zette mijn overgrootvader het huis en handelszaak neer waar we nu, vele jaren later, ook nog steeds gevestigd zijn. In dat jaar begon hij ook met de slagerij. Na een veel te vroege dood moest mijn overgrootmoeder de zaak verder zetten met haar twee oudste zonen Maurice en Frans. Maurice huwde en verliet Branst om zich in Antwerpen te vestigen. Frans deed de slagerij verder met zijn moeder.

Mijn grootvader Jos (de derde zoon) leerde voor electricien maar het lot besliste anders en na een twee jaar durende stageperiode bij een andere slager, kwam hij mee in de zaak. Jos en Frans leerden hun respectievelijke echtgenotes kennen: Adele en Clementine. Frans startte een kruidenierszaak in Mariekerke en Jos zette met zijn echtgenote de slagerij in Branst verder. Ook zij brachten 3 kinderen (2 zonen en 1 dochter) ter wereld. De opvolging was verzekerd.

 

Bob bleef in de zaak werken en mijn vader Pierre kwam na enige omwegen in Wilrijk terecht. Ook hier besliste het lot dat, na een slepende ziekte van Jos, zijn oudste zoon Pierre de zaak overnam samen met zijn echtgenote Monique. Bob huwde met Dora en kwam in het bedrijf Ilwa Keukens terecht.

En nu, na verschillende renovaties, baat ik samen met mijn vrouw Els de slagerij uit. Samen hebben we twee kinderen en misschien breien zij een vervolg aan het bestaan van dit succesverhaal.

Johan De Wachter