Berg vlees zo snel mogelijk en zo koel mogelijk op.
Ga het laatst naar de slager wanneer u weekendboodschappen doet.
Vervoer vlees op warme dagen het liefst in een koeltas.
U kunt rauw vlees in de koelkast niet langer dan een etmaal vers houden. In een koele kelder ongeveer 18 uur.
Bewaar los verpakt vlees zonder papier in een koelkastdoos, in plastic- of aluminiumfolie. Losjes inpakken.
Verwijder van voorverpakt vlees de verpakking pas voor het gebruik, ook al staat er op de verpakking dat u het vlees uit de verpakking moet halen. Dit staat er alleen maar op om te laten uitkomen dat het vlees niet geconserveerd is.
Zout vlees niet eerder dan een half uur voor gebruik. Vlees dat lang gezouten is, verliest veel vocht.
Gehakt en tartaar blijven rauw minder lang goed dan grootvlees. Wilt u gebraden gehakt en tartaar bewaren dan moet het heel goed gaar zijn. In halfgare toestand is de kans op bacteriegroei nog groter dan bij rauw vlees.
Let op dat bij diepvriesvlees de verpakking absoluut onbeschadigd is. Diepvriesvlees moet u nog sneller en koeler vervoeren dan ander vlees.
Ontdooid diepvriesvlees is minder goed houdbaar dan vers vlees. Ontdooit het vlees zo koud mogelijk.
Bewaar gebraden vlees onder de jus.
Aangesneden worst droogt niet uit als u het snijvlak met olie of boter inwrijft.